Kevät ja talvi


Valkoisena kimaltavat hanget...


Lemmenjoella voit nauttia auringossa kimaltelevista hangista vaikkapa hiihtäen ja pilkkien. Myös lumilautailijat ovat löytäneet Lemmenjoen tunturit. Erityisesti Viipustunturit tarjoaa extreme-lautailuun kiehtovat puitteet. Järjestetyistä moottorikelkkaretkistä kysy tarkemmin Ahkun Tuvalta.

PILKKIRETKI TILAUKSESTA

Alkuun tutustumme lyhyesti Suomen suurimpaan kansallispuistoon. Myöhemmin tarinoimme lisää Lemmenjoen legendoista ja legendaarisista kulkijoista, omista sekä vieraista.
Oppaan johdolla lähdemme kylän viereisille pilkkivesille. Oppaamme johdattaa meidät pilkkimisen saloihin ja taidamme saada muutamia hyviä vihjeitäkin! Jo pelkkä reiän kairaus joskus paksuunkin jäähän vaatii taitoa, mutta hyvien neuvojen avulla ensikertalainenkin kokee onnistumisen riemun ja sitten vain "Ahti suo antejaan"! Välillä nautimme kuumaa juomaa lämmikkeeksi.
Sopivan tovin pilkkimisen jälkeen palaamme Ahkuntuvan tunnelmaan ja makoisan aterian äärelle. Välillä sopii piipahtaa takkatulen loimussa kuunnellessamme tarttuvaa tarinaa Lemmenjoen kultahistoriasta ja nykyajasta. Pääsemme myös kokeilemaan perinteistä tärkeää kullankaivajien taitoa leikkimielisessä kullanpunnituskisassa. Ohjelmaan voidaan myös talvisaikaan liittää vaskausta sisäaltaassa, asiakas saa vaskaamansa aidon Lemmenjoen kullan matkamuistoksi.